Na našem sajtu, pored brojnih zanimljivosti iz raznih oblasti moći ćete pročitati i više o brendovaima koje uvozimo.  Prvi na redu je Dr. Beckmann, jedan od najpoznatijih svjetskih brendova kada je u pitanju čišćenje i održavanje doma, te borba protiv tvrdokornih mrlja.

Iza ovog velikog imena stoji mnoštvo rada i truda, a mi ćemo vam ukratko prepričati njihovu priču o uspjehu.

Dr. Beckman je svoju reputaciju u Evropi izgradi kao stručnjak za specijalna sredstva za čišećnje tekstila i domaćinstva.  Ime brenda po prvi put se pojavilo kao ime proizvođača kišobrana 1986. godine, a nakon toga su polako, ali sigurno cijelu Evropu počeli upoznavati sa svojim proizvodima i sada smo došli do toga da gotovo ne postoje domaćinstva koja nemaju bar jedan Dr. Beckmann proizvod.

Kompanija Dr. Beckmann važi za pasioniranog pionira u pronalaženju najefikasnijih, visoko kvalitetnih rješenja za svaki problem koji vas može zadesiti kada je u pitanju održavanje čistoće doma.  Svi proizvodi koji se nalaze u njihovom asortimanu produkt su decenija istraživanja kako bi se dobio proizvod čija efikasnost je na zavidnom nivou i na koju se možete osloniti.

Ono što se posljednjih godina posebno ističe jeste da se tokom proizvodnje maksimalno poštuje okruženje te da se sirovi materijali pametno koriste. Upotrebljavaju se isključivo biorazgradivi sastojci, a posebno se obraća pažnja na to da se što više smanji udaljenost koju proizvodi prelaze od proizvodnje u Njemačkoj prema zemljama u EU i okruženju. Svi Dr. Beckmann proizvodi posjeduju certifikate prema EU Charter Initiative za održivo pranje i čišćenje.  To u Dr. Beckmannu savršeno funkcioniše zato što je njihov glavni cilj da olakšaju živote generacijama koje dolaze.

Briga o okolini

Dr. Beckmann se na razne načine brine o okolini, neki od njih su: konzervisanje resursa i smanjenje negativnog uticaja na okoliš što su esencijalni principi za sve odluke koje se donose.  Pored toga, proizvode svoju solarnu energiju putem jedne od najvećih instalacija u Njemačkoj i na poslijetku počeli su proizvoditi ambalažu koja je napravljena od 100% reciklirane plastike.

Samo neki od najpopularnijih proizvoda iz Dr. Beckmann asortimana su:

Maramice za upijanje boja i nečistoća koje upijaju i zadržavaju boje tokom pranja, što znači da ako ih koristite ne treba da se brinete da li će vam nešto popustiti ili neće.

Tu je sredstvo za izbjeljivanje zavjesa koje efikasno uklanja tvrdokornu i masnu prljavštinu koja se najčešće hvata po zavjesama, razgrađuje prljavštinu i žutilo i sve to veoma efikasno radi na niskim temperaturama.

Strugač za ravne ploče sa tri noža koji je savršeno rješenje za čišćenje i održavanje svih staklokeramičkih ploča bez oštećenja. Možete ga koristiti za čišćenje šajbi automobila i za skidanje naljepnica.

Post a comment

Your email address will not be published.