Chanteclair je brend koji se bavi prozvodnjom sredstava za čišćenje i održavanje svih površina i tkanina, važi za jedan od najpoznatijih kako u Italiji tako i u Evropi, a njihv logotip, prepoznatljivi pijetao postao je sinonim za čisto i mirisno. Za nešto više od godinu dana otkako se bavimo uvozom i distribucijom ovog brenda za tržište Bosne i Hercegovine potražnja je u konstantnom porastu, a kvalitet uveliko prepoznatljiv.

Chanteclair brend garantuje za visoki kvalitet svojih proizvoda koji su rezultat konstantnog naučnog i tehnološkog istraživanja koji se generišu kroz pažljivo osmišljene i rigorozne proizvodne procese.

Chanteclair istorija počinje daleke 1900. godine u Marseju, kada je jedan lokalni proizvođač sapuna po imenu Auguste Roustan patentirao formulu baziranu na potpuno prirodnim sastojcima za proizvodnju svjetski poznatog marsejskog sapuna za pranje veša, koji je poznat po svom autentičnom mirisu.

1996. godine nastao je Chanteclair – brend onakav nam je danas poznat. Brend koji od tog trenutka godinu za godinom potvrđuje lidersku poziciju na tržištu. Godinu dana kasnije od samo g nastanka brenda lansiran je prvi tečni deterdžent u Italiji i to sa mirisom onog marsejskog sapuna sa početka priče, ali i sapun kako u tradicionalnom obliku tako i u obliku pahuljica.

Prvi Chanteclair tečni deterdženti i omekšivači napravljeni po prirodnoj formuli su lansirani još jednu godinu kasnije, 1998. godine, a asortiman je proširen i na proizvode koji ne mirišu na marsejski sapun već imaju cvjetne note kao što je bijeli mošus, a upravo taj miris je jedan od najprepoznatljivijih kad je Chanteclair u pitanju.  1999. godina je jedna od najvažnijih u razvoju kompanije, jer se te godine asortiman proširio na univerzalne odmašćivače koji su danas među najprodavanijim proizvodima čak i kod nas – krilatica koja ih je pratila „use it on everything, it works everywhere“ je privukla pažnju velikog broja potrošača.

10 godina kasnije brend doživljava drugu veliku prekretnicu jer je te godine javnost upoznao sa još jednom sjajnom inovacijom – prvim tečnim deterdžentom sa ekstremno koncentrovanom formulom koja je bila mnogo ekonomičnija i zvala se Chanteclair Econcentrato. S obzirom na to da se poslovanje Chanteclaira bazira na konstantnom unapređenju formule i širenju asortimana, 2012. godine je linija tečnih deterdženata i omekšivača nastavila da evoluira. Te godine su predstavljene nove, još koncentrovanije formule, a lansirani su i neki novi proizvodi, na prvom mjestu deterdžent i omekšivač za osjetljivi veš sa mirisom plavog jasmina.

Postoji neko kao nepisano pravilo da Chanteclair na svake dvije godine svoje kupce obraduje sa nekom inovacijom pa smo tako imali sredstva za čišćenje sa izbjeljivačem, pa smo onda imali sa sodom bikarbonom, a prije četiri godine dobili smo i nove arome omekšivača u novoj ambalaži kakva nam je i danas poznata.

Posljednja inovacija bila je ona da svi njihovi odmašćivači, odnosno prskalice funkcionišu i kada se flaša okrene naopako što uveliko olakšava upotrebu, ali tu priča ne završava, Chanteclair priča traje i dalje…

Post a comment

Your email address will not be published.