Iako se o očuvanju životne sredine intenzivno priča u posljednjih nekoliko decenija, postoje oni brendovi koji o tome misle od početka svog postanka.  Jedan od njih je NATUR VITAL – brend prirodne kozmetike iz Španije koji je stigao i na tržište Bosne i Hercegovine, a čiji smo ekskluzivni zastupnici.

Riječ je o kompaniji koja postoji više od 40 godina sa sjedištem u Barseloni, koja od samog početka svoje proizvode bazira na prirodnim sastojcima i biljnim ekstraktima, veoma je posvećena zaštiti životne sredine i njihovi proizvodi su trenutno prisutni u više od 50 zemalja širom svijeta.

Asortiman NATUR VITAL se sastoji od proizvoda namijenjenih njezi kose i tijela. Svi proizvodi su veganskog porijekla, nisu testirani na životinjama, ambalaža je napravljena od 100% recikliranog materijala, a da bi cijela priča bila u potpunosti u duhu održivosti i prirode njihove pogone pokreće solarna energija.

Isto tako kompanija sarađuje sa organizacijom u Holandiji kako bi nadoknadili CO2 koji se generiše tokom proizvodnje, učestvujući u projektima kao što su pošumljavanje, dobijanje čiste energije…

Trenutno se na tržištu može pronaći linija proizvoda za kosu protiv peruti koja za muškarce koji su napravljeni na bazi ekstrakta kineske urme, ne sadrže ftalate, silikone, parabene, vještačke boje i PEG.

Iz kategorije:
Novosti

Post a comment

Your email address will not be published.